Nu är det dags

Förra helgen åkte vi off-pist hela helgen typ, och jag gjorde en vurpa som inte bara blev utnämnd till "veckans vurpa", utan ävnen hamnade på film. För några dagar sedan hade vi töväder här i Hemavan, och sängdrömmen som igloosarna utgjorde töade bort. Blott en är kvar, så nu sover vissa av oss i vindskyddet igen. För någon dag sedan skulle jag skära palt med den bästa kniven vi har här i annexet, och då ramlade lägligt nog skaftet av. Vi har även fel på vattenrören vilket gör att det bara finns kallvatten i två av fyra duschar, och i en av de varma duscharna fungerade inte lampan i några dagar, tills några barmhärtiga själara tog och lagade den. 
 
Men vet ni vad? Jag är så himla glad. JULEN är här. Det började igår, när jag fick post från mina föräldrar. Det innehöll chokladkalender, juleskum och go lakritsknäck, samt en lapp där det stod "Nu är det första advent. Tjohoo!". Sen kom den här dagen, och från att vara en liten smula juligt exploderade världen i julighet. 
 
Det började idag med att vi stod på julmarknaden i Hemavan och sålde brickor som gick till mödravården i Tanzania. 
 
Och glögg som gick till Filippinerna. Anja Pärson var också i krokarna och checkade in julmarknaden, men köpte inget av oss. 
 
Sen gick vi in på Ica, eller Bayhill Center om man så vill, och sjöng julsånger i trappen. Fint som snus. Direkt efter det åt vi havregrynsgröt och mackor, innan vi drog iväg på luciakröning i Tärnaby. Där blev ingen vi kände lucia, men det var fint ändå.
 
Vi träffade även tomtefar och tomtemor som skjutsade lucian till parkeringen. 
 
Tillbaka i Hemavan packade vi ihop alla saker, satte oss i bilen och körde och köpte mat. Efter en ganska lång omväg kom vi fram och införskaffade där förnödenheter som för mig innebar kebabrulle. 

Efter middagen tog vi några åk i backen, och nu sitter jag här i mina skidkläder, varm som sjutton men med julen i hjärtat. Imorgon blir det julkalender och första-advents-gudstjänst i kyrkan, där jag ska agera trumpetist. Hur det ska gå får tiden utvisa. Nu ska jag duscha. 
 
Glad Advent!