Bokmässan och sånt där annat

Hej! 

Mamma och Anna har varit här i helgen, och vi har gjort stan, fikat och gått på BOKMÄSSAN. 

Tänk er Nolia, fast inomhus och med mycket mindre traktorer och massor mer med böcker. Väldigt mycket magi över det må jag säga. Jag träffades också den eminente Fredrik Backman, författaren till bland annat En Man Som Heter Ove. Han har kommit ut med en ny bok och jag fick både sen, hand autograf och ett polaroidkort med honom och mej på, efter en halvtimmas köande. Lätt värt. 

Vi har också varit mycket hos Ershags, och käkat både lasagne och tacos, men nu är allt tillbaka till det vanliga. Jag sitter just nu på stadsbiblioteket här i Göteborg (världens finaste ställe) och pluggar till tentan jag har på torsdag. Tack och lov får vi ha med oss anteckningar och böcker, så just nu försöker jag bara skriva upp vart allt som skulle kunna vara viktigt finns. Som en enda lång innehållsförteckning skulle man kunna säga, skrivet med en grön och en lila penna för att göra det lite roligare. 

Det är hemskt så fort den här kursen har gått, och nästa vecka börjar vi med praktik. Fattar ni att jag inom en vecka kommer stå framför en gymnasieklass och försöka verka läraraktig, för elever som rent teoretiskt skulle kunna vara lika gamla som mig? Huvvaligen. Tack och lov behöver vi mest hänga med och bara bidra ibland så det ska nog gå bra. Tror jag. 

Nu ska jag dyka in i läroplansteoriernas fantastiska värld, för om inte jag gör det, vem gör det då? Jo, 349 högst läraktiga studenter till. Tänk att någon måste rätta alla de tentorna, och tack för att jag slipper. 

Hemskt mycket hejdå.