Skidor fast inte slalom och filmtips

Idag har jag skaffat längskidor, sådana som ska ta mig fram på ett vettigt sätt och kanske en smula fortare än innan. Jag ska åka jorden runt med mina skidor över toppiga toppar och djupa dalar. Överallt och ingenstans ska jag vara för att jag kommer fara så fort att man knappt hinner se mig innan jag är borta, och så går det en sekund så är jag där igen för då har jag hunnit runda jorden. Supersnabb, som en gepard med två långa fötter. 
 
Det lär hända. 
 
Annars så har jag just sett The Imitation Game som var superbra. Den handlar om andra världskriget, Benedict Cumberbatch och Kiera Knightley (kan folk bara snälla ha lite mer lättstavade namn?) har huvudroll, det är England, spioner och datorer. Värt helt enkelt. 

Det finns få saker i den här världen som jag tycker är så intressant som WW2. Undrar varför? Jag tänker att det är en kombo av att historierna är sanna, och samtidigt så hemska och att det är så nära men också på ett väldigt betryggande avstånd. Det går liksom att förstå, men är ändå overkligt. Plus att jag tycker att kläderna och frisyrerna är fina. 

Nu ska jag äta fil med kanel och socker för det är gott.
 
Vi såjnes.