Läsning med macro microeffekt

Jag har börja läsat böcker. Som i faktiskt läsa-läsa, inte bara låna-hem-från-bibliotek-aldrig-titta-i-läsa som annars är min mest tilltagna strategi. Det gjorde jag även i tisdagskväll. Det var en fin kväll. Var på bio, cyklade hem, läste bok. Hade det ändå helt okej fint i lägenheten. Skulle göra snabb och sen kvällsfika. Tinade en brödskiva i micron samtidigt som jag förstrött slängde ett öga i ett bok och stekte en sak på spisen. Som man gör. 

När microvågsugnen sedan plingar till blir jag först förvånad och sen förvirrad eftersom det väller gul rök ur den rostfria maskinen. Det visade sig att det lilla lilla brödet inte tålde två minuter på full värme, utan typ rostades sönder till en oigenkännbar massa samtidigt som mitt kök fylldes av rök och framförallt en lukt som jag däremot skulle känna igen, i ja sisådär tre dagar efteråt. 

Så, de senaste dagarna har jag hanterat situation. Första natten sov jag hos Hanna. Det inte gick att andas i lägenheten eftersom det luktade bajs och gift vilket i sin tur tvingade fram full vädring som gjorde det megakallt. Morgonen efter då jag klev in stod termometern på 7.8 celsius, vilket ändå är för lite. 

De senaste dagarna har därför varit något mer kaosartade än tidsagskvällen. Onsdagen ägnade jag helt åt att sanera köket. Jag diskade varenda pryl som stått framme, bar ut saker på balkongen, tvättade väggar och skåpluckor, hällde upp ättika i glas (som är förrädiskt likt dricksvatten men absolut inte samma sak) och tände alla ljus jag har för att bli av med den huvva lukten. Det verkar dock ha fungerat, för nu är det enda som känns när man kommer in doften av ättika vilket är GOTT i jämförelse med röklukten. 
 
Allt detta för ett litet litet litet bröd? Orsaker och anledningar ändå.  

Och läsningen, ja den har lite tagit stryk sen i tisdags. Jag har läst ut boken som jag höll på med då, men det är nog en av mina sämre läsupplevelser hittills. Förmodligen till största del eftersom "läsron" inte riktigt infunnit sig. Den gör visst inte det när ens hem luktar som en enda stor brandskada och oron för om det ska fastna i soffan inte släpper. Har nog aldrig sniffat lika mycket på mitt möblemang som jag gjort de senaste dagarna. Som en knarkhund fast med andra intentioner.

Kom ihåg micron, det är allt jag vill säga. OCH läs böcker, men bara bra sådana och helst inte samtidigt som du gör något annat. TACK PÅ FÖRHAND /dom andra i hyreshuset