Receptet du aldrig får glömma

Om du någon gång är hemma en dag och måste göra lunch till dig själv och det står mellan rester från igår eller att göra plättar, och du känner att inget riktigt lockar på dig så där som mat måste locka för att man ska orka göra någonting och det börjar lite lätt luta åt en klassisk havregrynsgröt-och-mackor-lunch, då har jag värsta bästa rätten för dig. 
 
Rödgrön omelett á la Så Fruktansvärt

Det första du måste skaffa dig är ett humör som är lite åt det finurliga hållet. Ett humör där du är redo för att möta världen med nya ögon. Det andra du måste skaffa dig är två ägg, tomatsås, lite korvbitar och pesto. Salt och peppar har heller aldrig skadat att använda. Sedan rör du bara ihop äggen och två matskedar av tomatsåsen, häller dem i en stekpanna med lite smör i och börjar steka. Därefter kommer du på att du ju skulle ha korv i, så du snabbhackar lite korv som du snabbt slänger i stekpannan lite försent - för den där klassiska osteka smaken. Salta och peppra sedan efter behag. 


När omeletten är färdigstekt är det viktigt att du inte riktigt lyckas med att få upp den ur stekpannan, så att den faller ihop i en elegant hög på tallriken. Tillsätt därefter lite mer tomatsås, det kan man aldrig ha för mycket av, häll på peston i fina klickar (akta bara, pesto kan man få för mycket av) och strö därefter över lite oregano där det behövs. Servera med ett härligt och friskt glas vatten för den perfekta finishen. 


Perfektion. 

För att göra lunchen komplett rekommenderas det att man avslutar lunchen med en semla, som du helst av allt ska ha fått av din mormor och morfar. Det är inget måste, men jag säger bara att det är fel om man inte gör det. 



Så varsågoda. Söker du smaker som blandar sig som socker löser upp sig i varmt vatten är det här rätten för dig. Visserligen kan inget bli som orginalet, men som jag brukar säga - fulländning är inte något som man åstadkommer själv, det finns inom dig.

Trevlig lunch!