Hejåhå.

Sommar. Ja det är väl vad det här kallas men jag kan inte låta bli att, såsom resten av Sverige, gråta en smula av att alla soliga dagar och blåa himlar förra året nu bytts ut mot regntunga skyar och femtio olika nyanser av grått. Sommar? Tjena mittbena. 
 
Detta har hänt i sommar. Jag har:
 
1. Jobbat. Åh vad jag har jobbat känns det som. Heltid på kyrkogården och några lördagar här och där på Hägglunds har bidragit till att jag denna sommar sovit längre än till åtta två gånger sammanlagt. Min första lediga helg blir nu till helgen, och just nu går jag bara och väääntar på att få göra ingenting. 
 
2. Haft projekt. Mitt lilla rum på stugan är äntligen färdigt (så gott som det går) och första veckorna av sommaren pysslade jag bara på med det. Jag målade hyllor, satte upp tavlor, tog ner hyllor, sydde (!!!) en kudde och allmänt stökade för att få till det. Nu ska det bara målas sänggavlar och göras en liten pappers-mobil innan jag är klar för i år. Tjoho!
 
3. Åkt till Hemavan med Sara för att hjälpa till och servera på Elin och Johannes bröllop. Alltså så himla härlig helg vi hade! Bästa hänget med serveringspersonalen, och så fint upplägg på hela bröllopet. Dagen efter tog också jag och Sara en tur uppför Ruttjebäcken där vi sprang upp och ner, fotograferade renar och pratade med en gammal dam som skulle upp och kolla på blommor. Hittills nog sommarens allra bästa helg. 
 
4. Vandrat omkring på berg med PMC - Piteå Mountain Climbers. Vi är fem girls som har i uppdrag att bestiga alla Piteås toppar. Två är bestigna (Valls och Göla) så vi har en del kvar. Än finns det dock tid, och fler somrar det kommer ju! 

5. Det har varit möhippa för Amanda! Hon fick mjölka kor, göra smör, aka bobby car nerför gågatan som Super Mario, vi lekte lekar och hade vattenkrig och så åt vi mat och hängde. Fin dag alltså! 
 
Och nu är det tretton uppstigningar kvar innan jag får sommarlov jag också. Dagarna på jobbet har verkligen flytt hittills, men igår tog det tvärstopp och fortsatte idag. Jag är så less på att kratta jord och så in oändliga mängder gravar, klippa gräs och frysa på elbilen. Men, någon måste faktiskt göra det också och denna någon kan lika gärna vara jag. 
 
Så, för att muntra upp mig har jag idag målat mina tånaglar blåa, och nu ska jag dricka te och läsa en bok. Mer än så blir det inte, för jag är trött och har ont i halsen och det är synd om mej. Hehe. 
 
TREVLIG SOMMAR HÖRRNI SNART ÄR DET HÖST. Och jag, jag längtar faktiskt lite.