Tärnasjön

För ganska prick en vecka sedan satt jag, Miriam och Sara i den lilla röda faran på väg mot Hemavan. Färden gick fint, och ganska trötta kom vi fram. 

Efter en natt i klassrummet samlades hela klassen och började så packa febrilt. Vart man än gick var det en stressad Bibelfjällare som störtade förbi i jakt på det ena eller det andra. Vi skulle nämligen iväg på en veckolång (nästan) tur till Tärnasjön och bo där i tält i fem nätter. 

På tisdagseftermiddagen kom vi så iväg, och efter två timmars skoteråkning kunde vi äntligen slå upp basläger. Det hade vi vid Tärnadjöstugorna vilket gjorde att vi hade tillgång till dass, vattenhål och bastu, vilket är sjukt sjukt värt. Så här såg det ut: 

Ett tält. 

Mojos tält och shelterboxen som skulle fungera som samlingsplats. 

Resten av tälten. 


Här bodde jag. Eftersom vi bodde på snön kunde man gräva bort snö i absiden så att man fick stå höjd inne i tältet. Kanske den bästa grejen ever. 

Den här turen kan ha varit det bästa som hänt mig typ. Solsken och klarblå himmel har präglat ALLA dagar, och solskyddet har varit vår bästa vän. Trots det är ansiktet och händerna så präglade av solen att det är sjukt. Vi kunde verkligen inte ha fått bättre väder! 

Så vad gjorde vi då? Ja, vi satte upp tält, byggde bivack, solade, gick på världens finaste topptur (med mina nya skidor jihooo), fiskade, solade lite mer, bastade, badade isvak, ett dop som skedde i isvaken, kollade på fantastiska solnedgångar, lagade mat, gick på turskidor med mera. Så himla bra. 

Jag måste dock säga att det fanns en dålig sak med denna tur, och det är att jag (mitt pucko) valde att inte ta med kameran. Hur dum får man vara? Jag har aldrig saknat den så mycket i hela mitt liv. De få bilderna jag har är tagna med mobilen, och riktigt klockrent är det inte måste jag säga men i alla fall något. 

Matlagning. 

Grävning i bivack, där man rymdes att sova fyra i varje. Det var inte alls särskilt kallt, men lite blött. 

Vi har åkt mycket skoter för att ta oss från punkt A till B. Vissa behövde tolka för att vi skulle rymmas, andra fick sitta i kälken. 



Så här såg det ut typ hela tiden. På riktigt. 

Sol sol hela dan. 

Vi gick på turskidor över en hel del broar. 

Och det var typ hur roligt som helst. 



Hur nöjd kan man bli? Hur nöjd som helst antagligen. Det finns dock viss saker som jag har saknat här hemma, som att ha varma fötter och att sova i säng. Rinnande dricksvatten och att kunna duscha är också stora plus i vardagen. Så äcklig som jag var igår när jag kom hem har jag nog aldrig varit förut, och kläderna luktade apa. Det var kanske inte så himla konstigt eftersom jag inte böt kläder en enda gång på utan till och med sov i samma underställ som jag under dagen svettats järnet i. Det märks ju inte när man är ute, men när vi väl kom inomhus kom också odörerna fram kan man väl säga. 

Nu ska jag äta lunch och fortsätta min skoldag. Adjö!