Berg snö och kyla

Jag sitter och lär mig saker, som hur nerver och grå starr fungerar. Också att hyacinter inte luktar lika gott när de är överblommade och att man får grötschwimen av tomtegröt. 
 
I helgen var jag i Hemavan. IKSU hade planerat en resa dit, så jag och Tove tackade ja och så en dag satt vi på bussen. Snömängderna ökade för varje mil, och när väl ljusen från byn började visa sig i kurvorna satt jag som på nålar och ba LÄNGTADE. 
 
Två hela dagar av skidor, och pudersnö och skogsåkning. Så grym säsongsstart som det bara kan bli må jag säga, och jag är så tacksam för det. Men nu, en vecka senare när blåmärken och träningsvärk börjat lägga sig önskar jag så mycket att jag vore där igen. Alltid hade tillgång till berg snö och kyla. 
 
På måndag åker jag hem till Piteå igen, vilket också blir fint. Där finns också berg, snö och kyla - i en mindre skala. Men där finns också släkt, vänner och julmat vilket sätter det högt på skalan över ställen man vill vara på. Det är inte länge kvar nu. Jag har lite skola kvar, och tre julkonserter innan jag äntligen får sätta mig på bussen. Inte för att det är något fel på Umeå egentligen, men maten i kylen börjar sina och det känns onödigt att köpa på mig mat som ändå kommer hinna bli dålig under den tid jag är borta. 
 
Något som jag dock har här  är pepparkakor och lussebullar, och en liten förkylning (hallå hur segt? BRYT UT eller FÖRSVINN TACK) och saker att skriva. 
 
Vet ni att idag är det prick en vecka till julafton? Jag har inte kollat ut en julgran med mamma, knappt bakat något, inte slått i en enda klapp men nu börjar det ändå kännas i kroppen att det närmar sig. Kanske för att jag sitter med julmusik i bakgrunden och tända ljus, bredvid en adventssljusstake och just har klämt i mig en tallrik risgrynsgröt och några pepparkakor. Hehe. 
 
Och det var en liten nätt och lätt uppdatering. En gång i månaden verkar vara det jag går efter, och så kan det väl bli. OCH JUST JA nu har vi fått hela lägenheten omtapetserad så man äntligen kan börja ta hit folk på riktigt. Oj vad tid det tog men OJ så stor skillnad det blev. Hurra. 
 
Måste också slänga in ett hurra i varje inlägg för annars har något gått fel. 
 
Hörs.