KRIK

Jag har varit i Sälen å Trysil och cyklat.

Varför då? JO det finns ju något som heter KRIK och som jag råkar tycka är en kanongrej. Särskilt deras 20+ läger som anordnas lite här och var i världen för sådana som mig som är över 20, gillar att sporta och är kristna. Jag har åkt på ganska många av KRIK:s läger i år, 3 stycken bestämt, och nu i helgen var det dags för det fjärde. Eller läger och läger, det här var mer av en "planeringshelg med en massa cykling och trevliga människor" vilket var helt okej. 

Okej = himmel och pannkaka va bra. 

Vi samlades ett gäng på tretton stycken i ett litet ställe som heter Transtrand. Därifrån utgick vi och prövade de kommande tre dagarna på att cykla downhill (åk upp med liften åk ned med cykeln försök att överleva), mouintainbike (cykla uppför cykla nerför) och cross country (cykla på stig i skog och undvik träden). ALLTSÅ va kul. Det är helt orimligt att man kan vara så rädd och helt slut och ha så många blåmärken men fortfarande vara SÅ fruktansvärt nöjd.  

För det är något med KRIK va. Kombinationen idrott och tro gör att det blir oroligt grymma personer som samlas och det tillsammans bildar en plats där man får testa nya grejer och utmana sig själv men samtidigt också känner sig trygg och helt med i leken. Go kombo ändå. 

Planeringsdelen av det hela gick också fint, och nu är det på väg förhoppningsvis två nya läger. Ett cykelläger på höstkanten och en fjällvandring som kommer ske till sommaren. Jag kommer mest vara involverad i vandringen, vilket blir spännande. Tack och lov är det dock bara vuxna människor som följer med, så jag behöver ej känna ansvar för någons liv. Hurra!

Väl hemma kändes det lite som att gå in i en vägg. Att komma från några dagars total fokus på en sak - sport och tro - till att börja läsa svenska igen var sådär. Min högsta dröm är just nu faktiskt inte att sitta inne och plugga in olika grammatiska begrepp och ta ut satsdelar. Men Umeå har också sin charm, och här finns faktiskt KRIK också. Lokalavdelningen KRIK Umeå Student härjar för fullt i krokarna och på söndag ska vi till exempel leka lekar. 

Det blir bra det hörrni.