Tre listor av varierande slag

Igår var det superkallt här i Umeå. Näshåren frös fast, kinderna blev till vinteräpplen stora som knytnävar och öronen ilade som om det inte fanns någon morgondag medan jag cyklade till stan. Min garderob av vinterkläder är dock inte av högsta rang därför är jag nu grymt sugen på att:
 
1. Skaffa en vinterjacka. Gärna en parkas från fjällräven, men okejrå med tanke på min budget så kanske inte. 
 
2. Skaffa täckbyxor. Gärna i modell Lyngen från Norrona, men okejrå med tanke på min budget så kanske inte. 
 
3. Sticka en halsduk. Gärna grå i modell lång och med fransar. men okejrå. Måste ba hitta rätt garn och stickor.
 
Den som inte fryser lever inte - ett mycket ovanligt ordspråk här i Västerbotten, men om man lyssnar mycket noga kan man ana det här och var, mumlandes från gluggarna mellan mössan och halsduken. 
 
I alla fall så var jag igår:
 
1. Å lämnade in min cykel för lagning och byte till vinterdäck. Tjolahopp och tjoflöjt äntligen blev det gjort. 
 
2. På sopranträff. Vi sopraner i Sångkraft träffades för att fika, prata och sjunga och en trevlig kväll blev det må jag då säga.
 
Idag så ska jag: 
 
1. Studera.  
 
Vilket enligt mitt hjärta inte behövs för jag är ju fullärd och fulländad precis som jag är. Glädje och jul till alla. 
 
Fast, inte. Om någon skulle fråga mig "vad är skillnaden mellan alkaner, alkener, och arener" skulle jag svara "jo, men..." och skrikande springa därifrån i panik för jag VET INTE. Sluta ställa dumma frågor. 
 
Men här kan jag inte sitta hela långa dagen. Nu är det faktiskt dags för lunch, och alla vet ju att en hjärna arbetar bäst när den fått ny energi och nyttigheter i sig. I och för sig tänkte jag steka ugnspannkaka till lunch så det kanske inte är det nyttigaste av nyttigheter men det är då gott och hellre mat som man äter än mat man inte äter. Jag vet det, för när det gäller sådant är jag visare än Gandalf. Han kan ju uppenbarligen inte ha ätit bra mat så blek han blev på slutet. Eller så tog han bara fel tvättmedel. 
 
Och nu så tror jag det får vara bra för idag. Om jag skulle kunna ordbajsa lika bra som jag kan på denna blogg, skulle inga uppsatser i världen vara svåra för mig. Men nu är det klart och betar't som man sa på den gamla goda tiden. Adjö, som man sa för ännu längre sen. Hej då som jag säger NU